ASP.NET CORE Junior Developer Roadmap - Part 1

Občas sa ma ľudia pýtajú: „Učím sa programovať a chcel by som sa stať backend vývojárom. Ako začať?” alebo „Som junior/medior vývojár a chcem sa posunúť ďalej. Na čo sa mám zamerať?” Ak ide o niekoho z môjho okolia, vieme si sadnúť a prebrať to. Postupne sa dopracujeme k vhodnej ceste. Keď sa ma však opýta niekto na LinkedIn, odpoveď býva: „Je to špecifické, záleží na tom, čo presne chceš alebo potrebuješ…” A tam to väčšinou končí. Prípadne mu ešte odporúčim veľmi dobre spracovaný zoznam oblastí a zdrojov pre vývoj v prostredí .NET od Milana Milanoviča (čistá zhoda mien 😊).

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://blog.vyvojari.dev/asp-net-core-junior-developer-roadmap-part-1
2 lajkov

Taketo roadmapy vidim casto.

Ja som sa ucil tie veci tak, ze som robil projekty a naucil som sa co bolo treba. Dnes to uz nefunguje?

Ale funguje. U mňa určite.
Dosť však pracujem s mladými a vidím, že takéto niečo im pomáha zorientovať sa v možnostiach a smeroch.

Keď som bol mladší, tak zas až toľko možností ako začať nebolo. Teraz je pretlak informácií / možností / knižníc / frameworkoch a keď sa začínam učiť niečo, nové tak sa vďaka skúsenostiam dokážem zorientovať a vybrať si.

Keď sa však vžijem do kože mladšieho, tak je zložitejšie uchopiť čo je naozaj potrebné, …

Tak uvidíme, možno to niekomu pomôže. V princípe som toto napísal už dávnejšie pre študentov u nás :rofl:

Myslel som u mladsej generacie.
Ale to je dobry postreh, ze vtedy nebolo tolko kniznic a technologii, aj ked mam pocit, ze tretina je tam len kvoli mikorsluzbam a dockeru (teraz nenarazam na tvoju Roadmapu, ale skor taketo GitHub - milanm/DotNet-Developer-Roadmap: The comprehensive .NET Developer Roadmap by seniority level.).

Ako spetne by mi to mozno aj pomohlo, lebo v diplomovke som si nakodil vlastny “Automapper”, lebo som nevedel, ze Automapper vobec jestvuje.