Pokračovanie článku ASP.NET CORE Junior Developer Roadmap - Part 1
Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://blog.vyvojari.dev/asp-net-core-junior-developer-roadmap-part-2-praca-v-time
Pokračovanie článku ASP.NET CORE Junior Developer Roadmap - Part 1
Problem je, ze toho cloveka to musi bavit. A nic nudnejsie ako Minimal API si neviem predstavit. To uz aj konzolovka je vacsia zabava.
Mna napriklad velmi bavilo programovat hry s nejakou jednoduchou grafickou kniznicou. Nebolo k tomu treba vediet ziadne frameworky a zaroven kod bol dost zlozity nato, aby si to realne vyzadovalo zamyslat sa na strukturou. Prirodzene tam pasovalo OOP.
Este ponuknem iny pohlad: Juniorovi by som urcite odporucal pracu v mensej firme na co najmensom projekte. Velke komplikovane projekty podla mna pre rozvoj juniora niesu vhodne.
Tym mam na mysli, ze taky Blazor Server smart UI antipattern pravdepodobne da juniorovi viac, ako prace v teame na DDD/CQRS, kde bude pisat mappere a kopirovat properties z vrstvy do vrstvy bez toho, aby si zazil, na co je to vlastne dobre.
Nedá sa nesúhlasiť . To že ťa vec baví je najsilnejšie motivácia. Trochu som o tom hovoril v prvej časti (viac v náznakoch, ale hovoril
).
Mňa osobne baví aj konzolovka. Pre mňa je hlavný faktor v tom, že či daný výsledok niečomu pomôže, ako sa mi to tvorilo, …
Táto séria článkov mala byť o cesta práve k “backend vývojárovi”, človeku čo bude vedieť tvoriť API. A tam si práve myslím, že Minimal API je super cesta, pretože veľmi rýchlo vie junior vidieť výsledok. Spraviť projekt, ktorý bude funkčný a ak si vymyslel zmysluplné zadanie tak aj užitočný.
Ale máš úplnú pravdu, kľúčové je nájsť si projekt, firmu, technológiu, … kde ma veci budú baviť a budem vidieť zmysluplný výsledok.
Podľa mňa to čo človeka najviac posúva sú hobby projekty. Tam nemusí byť zaťažený históriou a zložitosť projektu, termínmi, nezmyselnými požiadavkami klientov, … tam si človek môže vybrať čo je cieľom, čo si chce vyskúšať,… (ale to už zo mňa asi hovorí frustrácia človeka čo pracuje na projektoch už pekných pár rokov )