Asi to bude zniet smiesne, ale moj “neviditelny” strojcek na zuby mi dal zapravdu
Pred 15timi rokmi som mal stredoskolsky referat o 3D skenovani a 3D tlaci, kde som tvrdil, ze kombinacia tychto techlologii nam prinesie netusene moznosti. Trafil som sa hlavne ze “netusene”, lebo naozaj som netusil, ake
Este pred par rokmi mi zubarka tvrdila, ze moje 5tky by mali ist von a dnes si uz urobila rucnym skenerom povrchovy 3d model mojho chrupu a vytlacila 60 kusov “strojcekov”, kazdy trochu iny, podla toho, ako sa zuby budu posuvat. Pred par rokmi nemyslitelne.
Zacal som sa teda zamyslat nad tym, ake moznosti nam prinesu technologie, ktore uz pozname, ale budu sa exponencialne zlepsovat alebo zlacnovat. Zasa som prisiel len na to, ze netusene.
Ale mam kandidata na jednu oblast, kde by to mohlo a hlavne malo mat dramaticky vplyv a tou je online vzdelavanie, ktore sa vdaka pandemii dostalo do popredia zaujmu.
Vela som rozmyslal o tom, ako by sa dali skombinovat dnes uz exitujuce technologie do idealnej platformy, ktorej cielom by bolo zbierat a zlepsovat co najkvalitnejsi vyucbovy obsah v co najlepsej pedagogickej forme. Napadlo ma naozaj vela veci.
Preco to teda pisem? Chcem asi spravit taky maly brainstorming. Ak mate deti, ucrite to napadlo aj vas. Ako by sa podla vas dalo radikalne zlepsit online vzdelavanie?