Už som tomu toto leto neveril, ale konečne prišla uhorková sezóna. Preto dobre padlo, že Google mal svoj event, na ktorom predstavil najnovšiu Pixel technológiu. Pixel je dnes označenie, ktoré zahŕňa hodinky, slúchadlá a širokú líniu mobilných telefónov. A nesmieme zabúdať na AI, ale o tom neskôr. Začneme mobilmi s označením Pixel 9. Tie kvôli AI funkcionalitám dostali 12 až 16 GB RAM a nový Tensor G4 procesor. Procesor papierovo nie je žiadne terno, ale všetci, čo ich testovali, tvrdia, že všetko funguje super rýchlo. Vyzerá to, že dnes to nie je o benchmarkoch, ale o vyladenom OS. A ten si vie Google vyladiť presne podľa svojich potrieb, podobne ako Apple.
Velmi nevyvazeny kvoli tomu vystupujucemu fotoaparatu. Zle sa drzi v ruke a nenormalne vypadava z vrecka, kedze tazisko je v hornej casti.
Kvoli vystupujucemu fotoaparatu je nachylny na ohnutie
Priemerna vydrz baterie, ale stale lepsie ako iphone.Ale od tak tazkeho telefonu by som cakal viac.
Zvysok neviem ci su problemy s androidom, alebo je to specificke pre pixel, ale je to taky Linux. Nic poriadne nefunguje by default.
Po pripojeny cez USB do auta vacsinou neprepne do Android Auto modu a musim sa tam koplikovane preklikavat, ze v akom mode ma byt USB spojenie. Ak sa pri tom nahodou pomylim, musim restartovat telefon. Volbu si nepamatam…
Nepodporuje App Cloning (napriklad viac cisel WhatUp)
Doteraz sa mi nepodarilo rozbehat zdielanie napriklad z Galerie do Messengaru. Problem s permission ktory sa neda vyriesit.
Mnoho takych WTF momentov a nedoladenych veci. Ked som jeden telefon rozbil a kupil si taky isty, prakticky vsetko som musel instalovat, nastavovat a prihlasovat sa odznovu. A to mam zapnute vsetky mozne zalohy a synchronizacie. Vo vysledku jedine co sa ulozilo boli moje fotky a dokumenty. Cool