Dnes som si dovolil takýto clickbait titulok. Udialo sa toho minulý týždeň dosť. Akurát, žeby niečo bolo také, čo by naozaj stalo za reč? Nie. Ale aspoň firma Chegg, ktorá poskytuje portál okolo učenia, podala žalobu na Google, že nový AI Overview ich pripravuje o návštevnosť a tržby. Zlé jazyky hovoria, že pokles návštevnosti vznikol preto, lebo to, na čom vystaval Chegg svoj biznis model, už v pohode nahradia AI chatboty. Ale kto by sa dnes súdil so všetkými tými AI firmami?
Ja len upresnim, ze LoggerMessage Attribut tu mame od .NET 6, vlastne od zaciatku source generatorov, takze mozno aj nejaky update .NET 5, ale sam tie kratke verzie viac menej preskakujem.
.slnx som chcel nedávno zaviesť do naších projektov. Bohutiaľ NUKE (build systém, ktorý používame) to nepodporuje a udržiavať dva nechceme. Autor
Matthias Koch to neplánuje podporiť, lebo neverí že pri tom Microsoft zostane (jeho slová, nie moje)
Zaujimave, prepokladam, ze je to bud plny framework, kde sa cez sln restorovali nugety, alebo buildujete cely sln. Ci priblem je len pri incializacii NUKE, cez cli tool?
Lebo ja som vzdy svoje build skripty (CAKE/NUKE) pisal tak, ze o sln nevedia, vzdy kompilujem a testujem konkretne projekty.
Zamýsľam sa nad tým, že prečo by sa tak malo stať. Solution historicky bola čisto záležitosť pre VS, aby vedel, čo pre ktorý projekt naloadovať. Táto informácia sa už ale dávno presunula priamo do projektu, v podstate dnes práve naopak z projektu veci excludujeme. Takže za mňa je to krok správnym smerom. Nevidím dôvod generovať unikátne guidka pre každý projekt, ale teda nepozeral som, ako to je s takými tými konfiguráciami, ak potrebuješ spustiť viac ako jeden projekt pri Run.
My NUKE používame na všetkých nových projektoch. Takže sa zvyčajne jedná buď o knižnice, alebo ASP.NET CORE služby. Máme väčšie repositare kde máme desiatky projektov a tam používame NUKE v kombinácií s dotnet-affected a buildime viac menej vygenerovaný .proj súbor. Ale aj tak NUKE pri viacerých veciach vyžaduje informáciu o sln.