Týždeň 2025-15

Už sa síce druhý týždeň idem venovať v hlavnej téme AI, ale ono to je pre mňa fascinujúca téma. Na jednej strane je skupina zanietených priaznivcov AI, vďaka ktorým čakám, že na mňa AI vyskočí už aj zo záchoda. Na druhej strane sú tí odporcovia, ktorých to znechucuje. Buď im vadí ten zbytočný rozruch okolo niečoho, čo nemá zatiaľ až také užitočné uplatnenie, alebo len považujú túto technológiu za cestu, ktorou ľudstvo smeruje do pekla. A potom sú tu užívatelia, ktorí obe skupiny ignorujú a pre nich je ChatGPT denný nástroj. Mal som debatu s dcérou, či už nehľadá v Google, ale naozaj používa ChatGPT. Na prekvapenie povedala, že áno. Nevadí jej, že výsledok nemusí byť správny, proste berie danú odpoveď za hotovú. To mi vždy pripomenie také tie prípady v histórii, kde nevyhrá lepšia technológia, ale tá ľahšie dostupná. Viď úspech jazykov ako JavaScript alebo PHP. Určite neboli najlepšie, ale boli prístupné.

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://blog.vyvojari.dev/vlko-week-2025-15
1 lajk

SignalR bude mat komercny model? To som nikde nezachytil.

Ach taka blamaz MediaR som myslel, opravené. Ako prvý v zozname mal byť AutoMapper.

Uz som sa naplasil, lebo prepisovat aplikacie zo SignalR na nieco ine nie je take lahke.